Soseaua Bucuresti, Ciorogarla, Romania

Managementul deseurilor – costuri reduse pentru afacerea ta

managementul-deseurilor

Managementul deseurilor reprezinta o activitate complexa prin care se realizeaza colectarea, transportul, tratarea, reciclarea si depozitarea deseurilor, produse in urma unei activitati casnice sau comerciale. Este necesar sa fie integrat in aproape toate domeniile de activitate, nu numai pentru beneficiile pe care le aduce prin protejarea mediului inconjurator de poluare, dar si din motive financiare.
De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, pentru companii, deseurile nu sunt doar o sursa de poluare, dar si una de costuri suplimentare. Asadar, sustenabilitatea este o decizie de afacere foarte importanta, care optimizeaza cheltuielile.
Cheltuieli pe care le implica deseurile
Pentru a atenua costurile procesului de management al deseurilor, o buna varianta este adoptarea unor noi metode si tehnologii care sa produca cantitati mai reduse de deseuri, intr-o forma cat mai simplu de tratat.
Managementul deseurilor care este deficitar, atrage dupa sine costuri mult mai ridicate.

managementul-deseurilor-neorec
Managementul deseurilor – modalitati de a reduce costurile
1. Analizeaza sursele deseurilor si elimina-le pe cele inutile
Un prim pas este cel de a incerca sa gestionezi deseurile care sunt produse si sa incerci sa diminuezi din acestea. De exemplu, digitalizarea afacerii, duce la eliminarea de consum inutil al hartiei.
Pentru o reducere semnificativa de costuri, eliminarea, reutilizarea sau reducerea oricat de mult posibil, sunt raspunsurile cheie.
2. Reducerea volumului deseurilor organice
Odata eliminate sursele inutile ale deseurilor si reciclate cele unde este posibil, se poate reduce sim ai mult costul asociat deseurilor ramase. Deseurile organice pot fi si ele reduse major in volum, prin deshidratare. Astazi exista o multimer de variante prin care se pot reduce in volum deseurile rezultate, astfel incat informarea si cercetarea din piata sunt foarte importante pentru a identifica potentiali colaboratori care sa iti dea o mana de ajutor.
3. Alege materialele adecvate
Fabricarea si ambalarea produselor sunt cei mai mari factori de producer de volum mare de deseuri in cadrul companiilor. Asadar, este foarte important sa se ia in considerare gestionarea deseurilor ca parte integrate in planul de manangement al materialelor.
De ce? Acest fapt permite companiilor sa aleaga materiale in functie de posibilitatile pe care organizatiile le au de a reutiliza si a recicla.
Costurile se reduc astfel prin materialele reutilizabile care pot fi vandute catre alte companii, iar reutilizarea materialelor va reduce productia de deseuri, care va conduce automat la cheltuieli mult mai mici de colectare.
Neorec Solution este compania care ajuta la dezvoltarea domeniului serviciilor pentru managementul deseurilor. Societatea noastra este autorizata in domeniul colectarii si al valorificarii tratarii deseurilor din diferite fluxuri.
Din dorinta de a imbunatatii si de a gasi cele mai bune solutii in domeniul reciclarii, am devenit un operator de intredere in piata managementului deseurilor.

Lasa un comentariu