Soseaua Bucuresti, Ciorogarla, Romania

Distrugere securizata

Procesul de distrugere securizata consta in distrugerea documentelor a caror perioada de pastrare a expirat, materialelor textile sau a plasticului nereciclabil.

Obiectivul distrugerii deseurilor are ca principal scop inlaturarea efectelor daunatoare precum poluarea apelor, solului si atmosferei, raspandirea infectiilor si inmultirea insectelor si a rozatoarelor.

Distrugerea deseurilor mai este benefica deoarece poate duce la dezvoltarea pietei pentru materiile prime secundare, promovarea si valorificarea deseurilor, reducerea globala a volumului de deseuri si sustinerea utilizarii produselor rezultate in urma procesului de valorificare.

In ceea ce priveste procesul de distrugere deseuri mai intra si plasticul nereciclabil. Acesta se incinereaza, iar din acest proces poate rezulta chiar energia electrica.

Depozitarea deseurilor textile in gropile de gunoi este extrem de daunatoare deoarece in procesul de descompunere, lana emana un gaz cu puternic efect de sera, denumit metan.

Distrugerea deseurilor textile nu reprezinta neaparat eliminarea acestora ci mai mult valorificarea si transformarea in alte produse precum umplutura pentru scaunele tapitate, covoare, lavete, paturi sau chiar termoizolanti.

Activitatea de distrugere a documentelor are ca produs de baza maculatura, documente care si-au pierdut importanta. Aceasta este un deseu reciclabil si se foloseste pentru fabricarea ambalajelor sau ca materie prima pentru fabricarea cartonului.

In institutiile in care se lucreaza cu cantitati mari de hartie este obligatorie colectarea de maculatura. Pe langa tipografii si legatorii, companiile care lucreaza cu produse de birotica au obligatia de a recicla maculatura pentru a facilita aparitia de produse noi.

 

Insa, pentru ca nu toate tipurile de deseuri de hartie pot fi reciclate, distrugerea acestora este metoda cea mai buna.

Dintre acestea fac parte in special documentele sau arhivele care contin informatii confidentiale, liste cu date personale ale clienţilor, angajatilor sau partenerilor, diverse documente juridice, strategii sau planuri de afaceri. Acestea nu pot fi reutilizate, de aceea trebuie distruse.

Neorec Solution asigura confidentialitate totala in serviciul de colectare si distrugere a documentelor si a arhivelor pentru a pastra siguranta datelor din diferite documente.

Procesul de distrugere se realizeaza in conformitate cu legislatia actuala, in conditii de maxima confidentialitate si este urmat de eliberarea unui certificat de distrugere securizat, dupa distrugerea acestora.